Štván Vladimír, Kohoutová Blanka: Technologie pro dvouletý učební obor Potravinářská výroba se zaměřením pro masnou výrobu.
Nová nečtená kniha.
Formát A5, 208 stran, 25 obrázků, 6 tabulek.
Vydal Masný průmysl koncern Praha generální ředitelství v roce 1985.
Učebnice systematicky, přehledně a srozumitelně vykládá problematiku zpracování masa ve všech třech výrobních fázích jatečnictví, bourání masa a masné výrobě. Závěrečné kapitoly knihy jsou věnovány zpracování ryb a drůbeže.
Z obsahu:
JATEČNÍ VÝROBA
- Druhy jatečných zvířat
- Nákup
- Přeprava
- Porážení
- Vedlejší jatečné produkty (krev, kůže, střeva...)
DĚLENÍ MASA PRO VÝSEK A VÝROBU
- Vepřové maso
- Hovězí maso
- Telecí maso
- Skopové maso
- Koňské maso
SOLENÍ MASA
MASNÁ VÝROBA
- Druhy masných výrobků
- Výrobní suroviny
- Přísady
- Obaly
- Mělnění a míchání
- Vaznost masa
- Narážení
- Tepelné opracování
- Technologie výroby
ZPRACOVÁNÍ ŽIVOČIŠNÝCH TUKŮ
ZPRACOVÁNÍ RYB
ZPRACOVÁNÍ DRŮBEŽE
VÝROBKY Z DRŮBEŽÍHO MASA
Prosíme, řeknete nám, proč si myslíte, že tato nabídka neodpovídá pravidlům